Scara interioara este rampa de lansare a unei ambiante placute pentru orice locuinta fiind elementul central al camerei, punctul de legatura intre parter si nivelele superioare.

Fie ca vorbim de etaj sau mansarda aceste scari metalice completeaza interiorul casei.

Scarile interioare metalice confera siguranta cu fiecare treapta urcata sau coborata iar estetica lor defineste o parte din arhitectura casei.

Sunt multe aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand alegem design-ul scarilor interioare.
De exemplu, pentru spatiile mai inguste este recomadat sa se aleaga culori deschise, iar pentru spatiile puternic laminate se pot folosi culori mai inchise sau doua culori in contrast.

Culoarea scarii trebuie sa se imbine cu pardoseala si cu mobilerul casei intr-un mod rafinat si elegant

Spre deosebire de inox otelul finisat si vopsit mat fin texturat atrage lumina. Scara interioara cu structura usoara din metal debitat sunt o necesitate mai ales acolo unde peretii, pardoseala sau plafonul nu permit sustinerea greutatii unei scari masive din beton. Spatiul necesar amplasarii lor este mai redus iar costurile scad si ele semnificativ.

Aceste scari de design contemporan care combina lemnul cu otelul reprezinta solutia recomandata de arhitecti in special la interioarele minimaliste moderne.

Contrastul dintre caldura treptelor din lemn si aerul rece al otelului se constituie ca o revelatie in ochii privitorului care adauga valoare casei de parca ar fi un obiect fierbinte si stralucitor.

Cele doua parti laterale paralele din otel sunt unite transversal de treptele din lemn masiv asezate succesiv la distante egale pentru a usura urcarea sau coborarea catre urmatorul nivel.

Design lejer si minimal

Oferim astfel scari interioare cu un farmec aparte. Ele reinterpreteaza forma geometrica a scarilor clasice si grele cu modele de scari interioare metalice moderne suspendate in aer ideale pentru casele cu etaj sau mansarda.

Scara metalica minimalista din otel si lemn masiv este caracterizata de lejeritate. Pastreaza estetica de la scarile cu trepte metalice insa balustrada minimalista face o diferenta vizibila.

Elementul distinctiv al scarilor metalice minimaliste este data de treptele din lemn masiv natur. Structura este din otel 8 mm.

Vangurile sunt decupate in zig-gag urmand forma treptelor. Designul este aparent clasic, un detaliu care se regaseste la toate scarile interioare din aceasta categorie.

In realitate proportiile dintre segmentele pe verticala si cele pe orizontala au fost proiectate pentru a crea o structura subtire si usoara capabila sa sustina greutatea treptelor.

Sistemul de fixare al treptelor

Treptele sunt conectate cu structura prin intermediul unor elemente metalice fixate mecanic cu suruburi si piulite ornamentale. O solutie care permite asamblarea segmentelor de scara si balustrada moderna cu marele avantaj de a face montajul modular.

Un pret pe masura

Scarile metalice traforate sunt concepute pentru a fi personalizate, cu materiale calitative la un pret avantajos. Treptele pot fi din mdf, fag sau stejar cu grosimi cuprinse intre 25 si 40 mm.

Treptele de mdf pot fi vopsite in diferite nuante. Treptele din lemn se furnizeaza doar cu finisaj natur. Balustradele pot fi din otel de 4 mm sau 8 mm cu sau fara mana curenta.

Balustradele de la scarile interioare metalice pot fi configurate pentru a se adapta oricarui tip constructiv de scara – cu trepte de lemn, beton sau metalice flotante.

Fixarea se poate face in lateral sau cu montanti pe treapta. Structurile panourilor vor avea in acest caz un aspect riguros. Este cazul balustradelor cu panouri din mdf si structura metalica

Scara traforata se distinge de celelalte tipologii prin sistemul particular de fixare al panourilor avand prinderile ascunse, fara suduri sau alte imbinari vizibile.

Scarile interioare moderne combina functionalitatea cu design-ul si permit personalizarea modelului de balustrada. Pot satisface astfel cele mai delicate cerinte arhitecturale.

Alătură-te conversației

2 comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *